1139 Budapest, Üteg u. 49. - zöld szám: +3680 200-351 - telefon: +361 450-0897 - fax: +361 450-0898 - e-mail cím: patikapack@patikapack.hu

Koronavírus gyorsteszt (COVID-19 / SARS-CoV-2) 10x

Cikkszám: 60059

Minimális rendelés: 1 doboz

Ár: 63 000 Ft + 5% Áfa (br. 66 150 Ft )

Megrendelni kívánt mennyiség:

db  

Egyedi ajánlat kérése

Nyomtatás Megosztás

Termék jellemzők

Koronavírus gyorsteszt:Koronavírus (2019-nCoV
Egységcsomag súlya:0.500 kg


Termék ismertető

Minden tesztkazettához külön puffer folyadék (10 db összesen) tartozik!
A csomag nem megbontható, így a minimálisan rendelhető mennyiség 1 doboz, ami 10 db tesztet tartalmaz!

Olaszországban gyártott termék!

Amennyiben több mint 200 db (20 doboz) tesztet kíván vásárolni, kérem forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségen: patikapack@patikapack.hu


Alkalmas arra is, hogy hónapokra visszamenőleg kimutassa, hogy az adott személy korábban átesett már a Covid-19 fertőzésen.

Leírás és használati útmutató:

A teszt elvégzéséhez és kiértékeléséhez egészségügyi személyzet szükséges. Javasoljuk, hogy a teszt kiértékelését a lehetséges keresztreakciók miatt orvosi konzultáció kísérje!

Termékünk, a koronavírus (2019-nCoV, COVID-19) ellen termelődött IgG és IgM antitestek kimutatására szolgáló gyorsteszt, amely ujjbegy szúrással vett vérmintával végezhető el.

Validált, IVD CE jeles, regisztrált termék. 

A teszt megfelelő a koronavírus fertőzés kimutatására, a fertőzést követő 5-6 nap után. A lappangási idő akár a 14 napot is elérheti, ezért ajánljuk a teszt többszöri megismétlését rövid időn belül. Így megrendelés esetén tesztelendő személyenként 2-3 db tesztet ajánlunk vásárolni.

A tesztcsomag tartalma:

  • 10 tesztkazetta 
  • 10 cseppentő, 
  • 10 db puffer folyadék
  • 10 tű 
  • 10 alkoholos törlő 

– műanyag tasakok
– használati utasítás 

 

 

Mérési adatok:

IgG eredmény
Szenzitivitás: 100% 
Specificitás: 98,0% 
Pontosság: 98,6% 

IgM eredmény
Szenzitivitás: 85,0% 
Specificitás: 96,0% 
Pontosság: 92,9% 

 

(A 100% szenzitivitás azt jelenti, hogy a teszt a bevizsgálás során minden beteg személyt megfelelően azonosított.) 

 

Részletes használati utasítás: 

Használati utasítás megtekinthető és letölthető itt.

 

Kiszerelés és készlet:

Egy dobozban 10 darab teszt található.

 

Tárolás

A lezárt csomag +4 és +30 °C között tárolandó. A teszt a lejárati dátumig használható fel. A tesztet a csomag felnyitása után 1 órán belül fel kell használni! A puffer folyadék a felnyitás után 3 hónapig +4 és +30 °C között tárolható. Magas hőmérséklet és nedves környezet esetén a termék nem ad megbízható eredményt. A gyártási szám és a lejárati dátum a csomagoláson található.

A SARS-CoV-2 vírusról. (Koronavírus) 

A feltételezések szerint az eredetileg csak állatok közt terjedő (SARS-CoV-2 nevű) vírus valahogyan átlépte a fajok közti korlátokat és emberre is átterjedt. A vírus tényleges eredete jelenleg ismeretlen, de a 2019 decemberi esetek megjelenése óta úgy tűnik főként csak emberről-emberre terjed. Tehát a vírus terjesztésében úgy tűnik állati közvetítők nem vesznek részt. Az első tanulmányt, amelyben 41 igazoltan COVID-19-ben szenvedő beteg esetéről számoltak be, 2020 januárjában publikálták a The Lancet folyóiratban. E tanulmányban a betegség megjelenésének időpontját 2019 decembereként jelölték meg. A WHO hivatalos publikációjában a betegség legelső megjelenésének dátumát 2019 december 8-ra tette. Később megjelent tanulmányokban az elsőként Kínában észlelt esetek dátumai közt a 2019. november 17-i dátum is megjelent, miután a szakértők úgy vélték, hogy utólag megtalálták a feltételezett „első” fertőzött egyént.

Az elnevezésben a „CO” a korona, a „VI” a vírus, a „D” a betegséget (disease) jelöli, a „19” pedig a megjelenés évére utal. Az Egészségügyi Világszervezet 2020. februárjában a SARS-CoV-2 nevet javasolta a vírus megnevezéseként.

Tünetek
A COVID–19 megbetegedés ismertebb tünetei: láz, orrfolyás, fáradtság, száraz köhögés, légszomj. Európában egyre többen számoltak be a szagló- és ízlelőképesség teljes vagy részleges elvesztéséről a betegség során. A betegség súlyosabb tünetekkel történő megjelenése, illetve a magasabb halálozás kockázata az idősebbek (50 és 60 éves betegek) és a krónikus betegségekkel küzdők esetében nagyobb, illetve legmagasabb a 70-évnél idősebb betegek esetében. Az új koronavírus súlyos szövődménye a Novel Coronavirus-Infected Pneumonia (NCIP) tünetei más típusú tüdőgyulladásokhoz nagyon hasonlóak: magas láz, száraz, köpetürítéssel nem járó köhögés, légzési nehézségek, izomfájdalmak, fáradékonyság.

Lappangási idő

A COVID–19 betegséget okozó koronavírus vírusfertőzés inkubációs ideje (a tünetek kialakulásától a tünetek kifejlődéséig eltelt idő) becslések szerint 2 és 14 nap között jelentették, a következő források alapján:

  • Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a SARS-CoV-2 vírus inkubációs periódusáról 2 és 10 nap között számolt be.
  • A Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság (NHC) becslése szerint az inkubációs periódus 10–14 nap.
  • Az Egyesült Államok CDC-je szerint a SARS-CoV-2 vírus inkubációs periódusa 2 és 14 nap között lesz.

FIGYELMEZTETÉS:

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

Vállakozások, figyelem!

A vállalati élet újraindításának és a folyamatos működés fenntartásának egyik eszköze lehet a védettséggel bíró személyek azonosítása.

 

Hozzon felelős és tudatos döntést a vállalkozása jövője és alkalmazottai egészsége érdekében!

 

Gyártó:

Screen Italia Srl  

Engedélyek:

Ügyiratszám: OGYÉI/17295-3/2020
Nyilvántartási szám: HU/CA01/17295/20  

A termék EUDAMED -en regisztrált.Kapcsolódó termékek