1139 Budapest, Üteg u. 49. - zöld szám: +3680 200-351 - telefon: +361 450-0897 - fax: +361 450-0898 - e-mail cím: patikapack@patikapack.hu
Műk. eng. sz.: 11869/2021/1/13

LOMINA COVID-19 IgM/IgG Antitest Önteszt (Gyorsteszt) 5X

Cikkszám: 20193

Minimális rendelés: 1 doboz

Ár: 30 000 Ft   -5 %
Ár: 28 500 Ft + 5% Áfa (br. 29 925 Ft )

Megrendelni kívánt mennyiség:

Nincs készleten

Egyedi ajánlat kérése

Nyomtatás Megosztás

Termék jellemzők

Egységcsomag súlya:0.600 g


Termék ismertető

A népszerű termékünk beszerzése folymatban, kérem figyeljék a webshopot. Ha újra raktáron lesz a termék, akkor webshopon keresztül azonnal lehet majd rendelni!

Köszönettel: Patika Pack!

Svácji fejlesztésű önteszt!
Minden tesztkazettához külön reagens folyadék (5 db összesen) tartozik!


Az önteszt csomagja nem megbontható így a minimálisan rendelhető mennyiség 5 darab teszt, ami 1 doboz.

Amennyiben több mint 100 db (20 doboz) tesztet kíván vásárolni, kérem forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségen: patikapack@patikapack.hu
Alkalmas arra is, hogy hónapokra visszamenőleg kimutassa, hogy az adott személy korábban átesett már a Covid-19 fertőzésen. Továbbá ha megkapta oltását a teszt elvégzésével megbizonyosodhat, hogy a szervezete elkezdte-e termelni a védettséget biztosító antitesteket.


Leírás és használati útmutató:

A teszt elvégzéséhez és kiértékeléséhez nem szükséges egészségügyi személyzet. Javasoljuk, hogy a teszt kiértékelését ha lehetséges orvosi konzultáció kísérje!

Kérjük figyelmesen olvassák el a használati útmutatót!

Termékünk, a koronavírus (2019-nCoV, COVID-19) ellen termelődött IgG és IgM antitestek kimutatására szolgáló önteszt, amely ujjbegy szúrással vett vérmintával végezhető el.

Validált, IVD CE jeles, regisztrált termék. 

Az önteszt megfelelő a koronavírus fertőzés miatt szervezetben termelődő antitest kimutatására, aminek a termelődése a fertőzést követő 5-6 nap után kezdődhet meg, de ez egyénenként eltérhet. A lappangási idő akár a 14 napot is elérheti, ezért ajánljuk a teszt többszöri megismétlését rövid időn belül. Így megrendelés esetén tesztelendő személyenként 2-3 db tesztet ajánlunk vásárolni

Fontosságát tekintve rögtön az antigén után lehet sorolni. Egymást kiegészítve a leghatékonyabb a két teszt. A vérteszttel azt is megtudhatjuk, hogy már átestünk-e betegségen vagy az oltást követően annak rendje és módja szerint kialakultak-e megfelelő mennyiségben az antitestek a szervezetünkben, ezt mindenképp megnyugtató látni.

Ennek a tesztnek a használata is ajánlott időről időre mert jelenleg nincs pontos tudományos időintervallum, hogy a különböző vakcinák által kiváltott antitestek mennyi ideig vannak jelen a szervezetünkben.


A tesztcsomag tartalma:

  • 5 db tesztkazetta 
  • 10 db cseppentő, 
  • 5 db a teszt elvégzéséhez szükséges reagens folyadék
  • 5 db tű 
  • 5 db alkoholos törlő 
  • használati utasítás 

A csomag nem megbontható így a minimálisan rendelhető mennyiség 5 darab teszt, ami 1 doboz.

Kiszerelés és készlet:

Egy dobozban 5 darab egyenként külön csomagolt önteszt található.

Tervezett használat

Az IVD teszt alkalmas az IgG és IgM antitestek kimutatására a vérben önvizsgálat során, így jelezve az aktív vagy a már legyőzött, a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 fertőzést. A termék nem minősül elsődleges eszköznek a COVID19 korai kimutatására! A fertőzés kimutatásához PCR-, valamint antigén- és hasonló vizsgálatok szükségesek.

A teszt működési elve

A készlet az immunkromatográfia elve szerint működik, aranykolloid felhasználásával.

A tesztkészlet a következőket tartalmazza: 1) egy aranykolloiddal jelölt antigént és kontroll antitestek összességét, valamint 2) nitrocellulóz membránokat két tesztcsíkkal (M- és G-vonal) és egy minőségellenőrző csíkot (C-vonal). Ahhoz, hogy a szükséges mennyiségű mintát a tesztcsík nyílásába lehessen juttatni, a minta el fogja lepni a tesztcsík belsejében lévő nitrocellulóz membránt a kapilláris erőnek köszönhetően.

Ha a vizsgálati mintában jelen vannak a SARS-CoV IgM / IgG antitestek, az antitest hozzá fog kötődni az aranykolloiddal jelzett SARS-CoV-2 antigénhez, és az antitestkomplexum a nitrocellulóz membránon lévő IgM antitesteket vagy monoklonális IgG antitesteket lila- vörös M-, vagy G-vonalakkal fogja ábrázolni, így választ adva arra a kérdésre, hogy a minták pozitívak-e az IgM vagy IgG antitestekre. A teszt ezáltal mutatja ki a COVID-19 fertőzést, illetve bizonyítékként szolgál egy korábbi fertőzésre és az antitestek aktív jelenlétére a szervezetben.

 

Tárolási feltételek

1) 4 és 30 ° C közötti hőmérsékleten tárolandó. Óvja a fénytől. A lejárati idő és a tételszám a teszt csomagolásán és a reagens ampullán is megtalálható.

2) Használja fel azonnal az elsődleges csomagolás kibontása után. A teszt kibontás után a levegőben található nedvesség hatására azonnal elkezd lebomlani. A teszt a felnyitás után 60 perccel már nem használható; az ekkor készült eredmények érvénytelenek.

3) Ne használja, ha az elsődleges csomagolás sérült.

FIGYELMEZTETÉS:

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

LOMINA COVID-19 IgM/IgG Antitest Önteszt (Gyorsteszt) Gyorsteszt információk:

LOMINA AG
Oberer Gansbach 1, Appenzell,
Switzerland

Felhasználás szabályozása 

A termék alkalmas öntesztelésre és otthoni használatra!

Magyar nyelvű használati útmutató minden teszthez mellékelve. A teszt a hozzá mellékelt magyar nyelvű használati útmutató alapján egészségügyi szakszemélyzet nélkül felhasználható. 

A hatályos EU-n belüli szabályozás értelmében a termék az EUDAMED és DIMDI rendszerekben is regisztrálásra került.

Magyarországi regisztráció   OGYÉI által

A Mo-i regisztráció dátuma   2021. február 23.

Mo-i nyílvántartási szám         HU/CA01/11776/21

Minta  emberi (human) teljes vér/szérum/plazma

A SARS-CoV-2 vírusról. (Koronavírus) 

A feltételezések szerint az eredetileg csak állatok közt terjedő (SARS-CoV-2 nevű) vírus valahogyan átlépte a fajok közti korlátokat és emberre is átterjedt. A vírus tényleges eredete jelenleg ismeretlen, de a 2019 decemberi esetek megjelenése óta úgy tűnik főként csak emberről-emberre terjed. Tehát a vírus terjesztésében úgy tűnik állati közvetítők nem vesznek részt. Az első tanulmányt, amelyben 41 igazoltan COVID-19-ben szenvedő beteg esetéről számoltak be, 2020 januárjában publikálták a The Lancet folyóiratban. E tanulmányban a betegség megjelenésének időpontját 2019 decembereként jelölték meg. A WHO hivatalos publikációjában a betegség legelső megjelenésének dátumát 2019 december 8-ra tette. Később megjelent tanulmányokban az elsőként Kínában észlelt esetek dátumai közt a 2019. november 17-i dátum is megjelent, miután a szakértők úgy vélték, hogy utólag megtalálták a feltételezett „első” fertőzött egyént.

Az elnevezésben a „CO” a korona, a „VI” a vírus, a „D” a betegséget (disease) jelöli, a „19” pedig a megjelenés évére utal. Az Egészségügyi Világszervezet 2020. februárjában a SARS-CoV-2 nevet javasolta a vírus megnevezéseként.

Tünetek
A COVID–19 megbetegedés ismertebb tünetei: láz, orrfolyás, fáradtság, száraz köhögés, légszomj. Európában egyre többen számoltak be a szagló- és ízlelőképesség teljes vagy részleges elvesztéséről a betegség során. A betegség súlyosabb tünetekkel történő megjelenése, illetve a magasabb halálozás kockázata az idősebbek (50 és 60 éves betegek) és a krónikus betegségekkel küzdők esetében nagyobb, illetve legmagasabb a 70-évnél idősebb betegek esetében. Az új koronavírus súlyos szövődménye a Novel Coronavirus-Infected Pneumonia (NCIP) tünetei más típusú tüdőgyulladásokhoz nagyon hasonlóak: magas láz, száraz, köpetürítéssel nem járó köhögés, légzési nehézségek, izomfájdalmak, fáradékonyság.

Lappangási idő

A COVID–19 betegséget okozó koronavírus vírusfertőzés inkubációs ideje (a tünetek kialakulásától a tünetek kifejlődéséig eltelt idő) becslések szerint 2 és 14 nap között jelentették, a következő források alapján:

  • Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a SARS-CoV-2 vírus inkubációs periódusáról 2 és 10 nap között számolt be.
  • A Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság (NHC) becslése szerint az inkubációs periódus 10–14 nap.
  • Az Egyesült Államok CDC-je szerint a SARS-CoV-2 vírus inkubációs periódusa 2 és 14 nap között lesz.

Vállakozások, figyelem!

A vállalati élet újraindításának és a folyamatos működés fenntartásának egyik eszköze lehet a védettséggel bíró személyek azonosítása.

Hozzon felelős és tudatos döntést az egészsége és szerettei érdekében!
LUMINA

BIOSYNEXKapcsolódó termékek