Zöld szám: +3680 200-351
Telefon: +361 450-0897
patikapack@patikapack.hu
1139 Budapest, Üteg u. 49.
Majomhimlővírus Antigén Tesztkészlet 1x

Majomhimlővírus Antigén Tesztkészlet 1x

Cikkszám: 40035

Raktáron

Minimális rendelés: 1 darab

Ár: 2 100 Ft + 27% Áfa (br. 2 667 Ft )

  db  

Egyedi ajánlat kérése

  Nyomtatás   Megosztás

Termék ismertető

A Majomhimlővírus Antigén Tesztkészlet (Immunkromatográfia) aranykolloid-immunkromatográfiás próba, amely a majomhimlővírus antigénjét mutatja ki.

Mi az a majomhimlő?

A majomhimlő (angolul „monkeypox”, az elnevezést a betegség felfedezője, Preben von Magnus adta) egy zoonózisos vírusfertőzés - egy olyan betegség, ami állatról emberre, illetve emberről emberre is terjed, relatíve gyorsan, ezért a WHO jelenleg is kiemelt figyelemmel kíséri a diagnosztizált eseteket. A majomhimlő nem csak emberen, hanem több más állatfajon is előfordult már, lefolyása jellemzően 2-4 hétig tart, halálozási rátája aránylag magas, 3-6%, a túlélők veszélyes szövődményeknek vannak kitéve.

Hogyan terjed a majomhimlő?

A majomhimlő emberre terjedhet fertőzött állatról, fertőzött emberről és fertőzött használati tárgyról egyaránt, cseppfertőzéssel, vérrel, nyálkahártyán keresztül és bőrérintkezéssel is (az állatvilágban akkor is megfertőződhet vele egy élőlény, ha egy majomhimlős prédát fogyaszt el). Az elnevezéssel ellentétben a majomhimlő fő hordozóállata valószínűsíthetően nem a majom, hanem a rágcsálók, ami aggodalomra ad okot, hiszen a pestisjárványhoz hasonlóan, a nagyvárosokban igen nagy a velük való érintkezés lehetősége.

Mik a majomhimlő tünetei?

A nyilvántartott majomhimlő tünetek a fekete himlőhöz hasonlatosak: a majomhimlő lappangási ideje 6-13 nap között mozog, ám ennél hosszabb, akár 21 napos „inkubációs idő” is előfordulhat, mielőtt a betegség erős láz, fejfájás, fáradtság és levertség formájában fellobban, mindezt izomfájdalmak és hátfájás is kísérhetik. A majomhimlő tünetei közt jelentős nyirokcsomóduzzanat figyelhető meg a nyakon vagy az ágyékon, melyek nyomásra fájdalommal járnak.

SZOLGÁLTATOTT ANYAGOK

• Egy-egy tesztkazettát tartalmazó, lezárt tasakok

• Nedvszívó • Extrakciós kémcső

• Antigénextrakciós puffer

• Papír munkafelület (a kis, egy tesztet tartalmazó doboz felhasználható munkafelületként)

• Használati utasítás


Termékspecifikációk, leírások

ifu-monkeypox-virus-antigen-test-kit-immunochromatographyhu_1668088889.pdf


Termék jellemzők

Csomagolás:kartondobozban
Méret:13x6x2 cm
Egységcsomag súlya:1 gKapcsolódó termékek


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le az újdonságokról!