Zöld szám: +3680 200-351
Telefon: +361 450-0897
patikapack@patikapack.hu
1139 Budapest, Üteg u. 49.
Tojásallergia gyorsteszt - 1x

Tojásallergia gyorsteszt - 1x

Cikkszám: 10339

Raktáron

Minimális rendelés: 1 db

Ár: 8 990 Ft + 5% Áfa (br. 9 440 Ft )

  db  

Egyedi ajánlat kérése

  Nyomtatás   Megosztás

Termék ismertető

A Tojásallergia teszt működési elve

Az Imutest tojásallergia teszt egyszerű, biztonságos és pontos módja a vérben lévő összes Immunoglobulin E (IgE) allergia antitestek magas szintjének kimutatására. A magas IgE szint az allergiára való fokozott hajlamra utal.

A teszt csak minimális vérmintát igényel, amelynek levétele higiénikus és minimális kellemetlenséggel járó folyamat.

A teszt az év bármely szakaszában használható. Nem szükséges az allergiás tünet megléte a teszt elvégzésekor. Gyógyszerszedés szüneteltetése nem indokolt a teszt használatakor.

A gyorsteszt előnyei:

 • egyszerű, gyors használat,
 • 4 egyszerű lépés a pontos eredményért 30 perc alatt
 • otthon kényelmesen, egyszerűen és gyorsan elvégezhető egy csepp vérből
 • laboratóriumi pontosságú
 • gyermekeken is elvégezhető (korhatár nélkül)
 • A teszt az év bármely szakaszában használható.
 • egészsépénztárban elszámolható termék

Mik lehetnek az allergia tünetei?

 • viszkető orr, orrdugulás, orrfolyás,
 • viszkető, fájó, piros, könnyes szemek
 • tüsszentés,
 • fejfájás
 • száraz, fájó, viszkető torok, köhögés, nyelési vagy beszéd nehézségek
 • köhögés, asztmás légzés
 • hasi fájdalmak, görcsök, puffadás, hasmenés, hányás
 • ekcéma, viszkető bőr, bőrpír, kiütések

Kiknek ajánljuk a Tojásallergia gyorstesztet?

 • azoknak, akik a fenti tüneteket észlelik magukon,
 • akiknek visszatérő panaszaik vannak, és szeretnék megtudni, hogy allergia, vagy valamilyen fertőzés áll a háttérben,
 • akiknél bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után ödéma, duzzanat alakul ki,
 • abban az esetben is érdemes ellenőrizni az IgE szintet, ha a családban előfordult már allergiás megbetegedés, mivel az allergiára való hajlam örökölhető

Általános tudnivalók az allergiáról

Az immunrendszer egyik legfőbb feladata, hogy szervezetünket megvédje a nem kívánt betolakodóktól, mint például a fertőzést és betegséget okozó baktériumoktól és vírusoktól. Az allergiás megbetegedésben szenvedő személyeknél az immunrendszer az ártalmatlan anyagokat (allergének) is betolakodóknak ismeri fel. Annak érdekében, hogy a szervezet megvédje magát, specifikus antitesteket (IgE) termel ellenük, melyek hatására más immunsejtekből allergiás tüneteket kiváltó anyagok szabadulnak fel. Ezek együttesen okozzák az allergiás tüneteket.

Az allergia, mint népbetegség egyre elterjedtebb a világon. Becslések szerint a világon minden harmadik embert érint élete folyamán, Magyarországon pedig minden évben 2 millió ember (a népesség 20 %-a) érdeklődik az allergiás megbetegedésekre irányuló kezelések iránt.

Amennyiben az IgE szintje meghaladja az átlagértéket, konzultáljon orvosával, aki specifikus, az allergén anyagokat pontosan meghatározó vizsgálatokat rendelhet el, ami a későbbiekben személyre szabott kezelést tesz lehetővé.

Az Allergia teszt a vérben található IgE szintjét méri, ezáltal alkalmas az allergiás túlérzékenység kimutatására.

Az teszt tartalma:

 • az ujjbegyszúró lándzsa
 • a kapillárist,
 • a reagenst tartalmazó zacskót,
 • valamint a tesztegységet tartalmazó alumínium tasakot
 • használati utasítást

A teszt használata

A vérminta gyűjtése

A teszt elvégzéséhez csak egy kis vércseppre van szüksége, aminek a levétele egyszerű folyamat és csak egy enyhén kellemetlen. NE használjuk az ujjbegyszúró lándzsát, ha arról a kék kupak (jelölése ÜÞ) hiányzik.

A szabad kéz hüvelykujjával óvatosan végezzünk az ujjbegy felé haladó nyomó mozdulatokat azon az ujjon, ahonnan a mintavétel történik (a középső vagy a gyűrűs ujj a legjobb).

Csavarjuk és tépjük le a kék kupakot az ujjbegyszúró lándzsáról, hogy szabaddá váljon az eszköz fehér, rugós feje. Az ujjbegyszúró lándzsák a kupak levételét követően az ujjbegyre nyomás útján aktiválódnak. A hüvelykujj és mutatóujj segítségével fogjuk meg a lándzsát a két oldalánál fogva és végezzünk egy határozott nyomó mozdulatot az ujjunkra addig, amíg egy kattanást nem hallunk. Az egyszer használatos tű, szúrás után azonnal visszaugrik a helyére és többször nem használható. Egy száraz törlőkendővel töröljük le az első vércseppet. Nagyon fontos, hogy a lándzsát határozottan nyomjuk az ujjbegyvég irányába, különben nem tud helyes szúrást végezni.

A szükséges vérmennyiség összegyűjtése

A megszúrt ujjat még felfelé tartva, folytassuk a szabad kéz hüvelykujja segítségével az ujjbegy felé történő gyengéd masszírozást egy nagy vércsepp megjelenéséig. A megszúrt ujjat még mindig felfelé tartva, érintsük a vízszintesen tartott kapillárist a vércsepphez, hogy az felszívja a szükséges mennyiségű vért. Addig folytassuk a kapillárisba a minta gyűjtését, amíg a vér eléri a vonalat. A kapilláris reakció hatására a kapilláris a jelzésig automatikusan feltöltődik vérrel.

FIGYELMEZTETÉS: A kapilláris vérrel való feltöltődése automatikus: Soha ne nyomjuk össze a ballont a mintavétel alatt. Túl sok vagy túl kevés vérmennyiség használatával téves eredményeket kaphatunk.

A vérminta becseppentése a teszt egységbe

A vérminta kiengedéséhez érintsük a kapilláris hegyét a teszt egységen található kisebb lyukba, majd a ballon összenyomásával nyomjuk a vért a lyuk aljába. Ha a vér nem jön ki, tartsuk a kapillárist a lyukra merőlegesen, majd a kapilláris mindkét oldalán lévő fekete jelzésnél fogva nyomjuk össze a ballont. Várjunk megközelítőleg 1 percet, amíg a vérminta felszívódik, majd dobjuk ki a kapillárist.

Reagens hozzáadása

Óvatosan csavarjuk le a reagenst tartalmazó fiola kupakját, majd öntsük annak tartalmát a nagyobb lyukba. Ezután várjunk pontosan 10 percet. Ne mozgassuk vagy emeljük fel a teszt egységet, miután hozzáadtuk a reagenst! Ha a reagenst tartalmazó fiola nem teljesen van feltöltve halványkék folyadékkal, keressük fel a termék helyi forgalmazóját.

A csúszka kihúzása

Csak a pontosan 10 perces várakozás után emeljük fel a teszt egységet vízszintesen tartva, és húzzuk ki a kék csúszkát, amíg érzezzük, hogy az bekattant a helyére. Ekkor a teszt működésére utaló jelzés kékről fehér színre változik. Tegyük le a teszt egységet egy vízszintes felületre és hagyjuk azt zavartalanul állni. Várjunk, további 20 percet mielőtt leolvassuk az eredményt.

Eredmények értékelése

Kontroll vonal

A „négyzet” jelzés mellett megjelenő halvány rózsaszín csík az összehasonlítást szolgálja.

A „kör” jelzés mellett nem szabad csíkot látnunk.

Teszt eredmények

Pozitív

Ha a „háromszög” jelzés mellett megjelenő rózsaszín vagy piros csíkok intenzíven sötétebbek, mint a kontroll „négyzet” vonal mellett megjelenők, a normálisnál magasabb az allergia-antitestek szintje a vérben.

Egyes esetekben a kék csúszka kihúzása után már 5 perccel pozitivitás figyelhető meg, ami nagyon magas antitest szintre utal. Fontos, hogy ettől függetlenül várjuk meg a 20 percet és csak ekkor olvassuk le az eredményt. 

Amennyiben az IgE szintje meghaladja az átlagértéket, konzultáljunk orvosunkkal, aki specifikus, az allergén anyagokat pontosan meghatározó vizsgálatokat rendelhet el, ami a későbbiekben személyre szabott kezelést tesz lehetővé.

Negatív

Ha a csík színe hasonló vagy halványabb, mint a kontroll csík, akkor az allergia antitestek szintje normális. (Ha csík egyáltalán nem jelenik meg, az antitestek szintje nagyon alacsony, amely azt valószínűsíti, hogy nem szenvedünk allergiától).

20 perc elmúltával a teszt eredménye már nem változik. Az eredmények értelmezésében további segítséget nyújt a teszt leírás információs része. A pozitív eredmények megerősítéséhez elengedhetetlen a jelenlegi vagy korábbi tünetek megléte.

Minél előbb derül fény egy esetleges tojásallergiára, annál hamarabb megkezdhető a gyógykezelés és a kellemetlen tünetek is annál hamarabb fognak megszűnni!


Termék jellemzők

Típus:Vér teszt
Doboz méret:20x10x3.5 cm
Egységcsomag súlya:0.074 kg
Vonalkód:5060276660020

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le az újdonságokról!