Zöld szám: +3680 200-351
Telefon: +361 450-0897
patikapack@patikapack.hu
1139 Budapest, Üteg u. 49.

Oxigén koncentrátor- egy hasznos otthoni segédeszköz


Az oxigén koncentrátort nem szabad összetéveszteni a lélegeztető géppel. Míg az utóbbi az inaktív - öntudatlan, kómában, vagy mélyaltatásban lévő - beteg esetén is biztosítja a légzést és a mellkas mechanikai munkáját, addig az oxigénkoncentrátor az aktív légzésre képes személyek hétköznapi életét teszi könnyebbé azáltal, hogy extra mennyiségű, szabadon áramló oxigént juttat az orron keresztül a tüdőbe, s így az egész szervezetbe.

 

Az alábbi linken tudja megrendelni:

https://www.patikapack.hu/termek/OxigenkoncentratorDEDAKJ

 

Hogyan működik az oxigén koncentrátor?

Az általunk belélegzett levegő nagyjából 21 % oxigént, és 78 % nitrogént tartalmaz. Az otthon is használható oxigén koncentrátor az általa beszívott levegőt egy „molekuláris szűrőtoronyba” juttatja, ahol a két fő alkotó gáz szétválasztásra kerül. Míg a nitrogént a készülék visszajuttatja a levegőbe, az oxigén gázt szűri, sűríti, és párásítja, majd egy szabályozható szelepen keresztül a kiömlő csonkhoz továbbítja. Az erre csatlakoztatott műanyag csövön keresztül jut végül el a megfelelő tisztaságú és állapotú oxigén orr-kanülhöz.
 

Hogyan segít az oxigén koncentrátor?

Az oxigén koncentrátor által termelt, és belélegzett oxigén intenzíven támogatja a sejtregenerációs folyamatokat az új és egészséges sejtek termelődéséhez. 
 

  • Megköti a szabad gyököket, így segítve az immunrendszer működését.
  • Hozzájárul a vérben keringő oxigén mennyiségének növeléséhez, ezáltal a sejtek számára is biztosítva a szükséges mennyiségű oxigént mellyel számos – betegség által előidézett - tünet (légszomj, nehéz légzés, diszkomfort érzés, életminőségbeli problémák, fizikai aktivitás csökkenés, alvászavarok) jelentősen csökkenthető.
  • Tumoros betegségek esetén is kiemelt fontosságú a megfelelő oxigén ellátás, mert sok tumorszövettípus anaerob (oxigénmentes) környezetben tud fejlődni és szaporodni, ezért extra oxigénnek a szervezetbe történő juttatásával olyan oxigéndús környezetet tudunk teremteni, mely nem kedvez a tumorsejteknek.
  • A legtöbb fejfájás agyi vérkeringési zavar következtében jön létre. Hihetetlenül hangzik, de az agyi ereken átáramló vér mennyisége ilyenkor 25%-kal is csökkenhet, s így az agy oxigén ellátása is hiányt szenved. Ilyenkor elálmosodunk, zavarttá válunk, szédülünk, koncentrációs képességünk csökken.
  • Sportolás vagy testmozgás közben a szervezet nagyon gyorsan felhasználja a rendelkezésére álló oxigént, és a fokozott teljesítmény fenntartásához további energiaforrásokra van szüksége. Ha a vérben már nincs elegendő oxigén, a sejtek átállnak oxigénmentes (anaerob) anyagcsere üzemmódra. Ilyenkor savas erjedéssel bontják le a cukrot elégetés helyett. Ez az erjedés egy anaerob környezetben zajlik, mely felborítja a sejt normális anyagcsere folyamatait és tejsav termelődik. A tejsav lebontása a májban történik, szintén oxigén jelenlétében. Vagyis kijelenthető, hogy minden anyagcserefolyamatnak az oxigén az alfája és az omegája.Amikor a szervezet hozzájut a szükséges mennyiségű oxigénhez, annak hatásai azonnal érezhetővé válnak. Nő az energiaszint, javul az anyagcsere, az idegrendszer állapota, a szellemi tevékenység produktívabbá válik, ezáltal a kedélyállapot is üdébb lesz.

Önmagában már ezáltal növekedhet a teljesítmény, legyen szó akár sportról, akár szellemi munkáról.
H.T.


 Legnépszerűbb termékeink

Orvosi arcmaszk, ESZ/EN 14683 - 50x
999 Ft + Áfa
(bruttó 1 269 Ft )
Raktáron
 db  
AlpenAir oxigén spray - 10 l
4 800 Ft + Áfa
(bruttó 6 096 Ft )
Raktáron
 db  
Vizeletes pohár tetővel - 60 ml, 20x
Rendelésre
Faeces tartály, steril, postázható - 60 ml, 1x
540 Ft + Áfa
(bruttó 686 Ft )
Raktáron
 db  

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le az újdonságokról!