Zöld szám: +3680 200-351
Telefon: +361 450-0897
patikapack@patikapack.hu
1139 Budapest, Üteg u. 49.
DEDAKJ oxigénkoncentrátor maszkkal - 2-9 l, 31x35x19 cm

DEDAKJ oxigénkoncentrátor maszkkal - 2-9 l, 31x35x19 cm

Cikkszám: 10584

Raktáron

Minimális rendelés: 1 darab

Ár: 132 000 Ft + 27% Áfa (br. 167 640 Ft )

  db  

Egyedi ajánlat kérése

  Nyomtatás   Megosztás

Termék ismertető

 

Ez a készülék 220 V (110 V) váltakozó feszültségről kapja a tápellátást, levegőt használ fel alapanyagként, belsejében egy tiszta rézből készült, olajmentes kompresszor és magas minőségű molekuláris szűrő üzemel; nagy tisztaságú oxigéngázt állít elő otthoni körülmények között alkalmazott oxigénpótlás céljára, a normál hőmérsékleten működő, új PSA (Pressure Swing Adsorption, vagyis nyomásváltoztatásos adszorpció) módszerrel. Ez a készülék a háztartási készülékek számára előírtnál magasabb szabvány szerint készült; nagyméretű és jól olvasható LED-kijelzővel, intelligens chipes automatikus vezérlőelektronikával és automatikus hibariasztási funkcióval rendelkezik. Használata egyszerű; időzítővel és túlmelegedés-védelmi áramkörrel is el van látva. Ha a kompresszor üzemi hőmérséklete túl magas, automatikusan kikapcsol, hogy védje a kompresszornak és az egész készüléknek a biztonságos állapotát. Ezenkívül a készülék kis tömegű, kompakt és könnyen mozgatható, így nemcsak otthoni körülmények között használható, hanem gépjárműben is, a jármű által biztosított tápellátással. A készülék használata az oxigénpótlási igények és felhasználók többsége számára alkalmas.

Készülék neve: Otthoni oxigénkoncentrátor DE -2SW

Típus: DE-1S/DE-2SW

Oxigénáramlási sebesség: 2–9 liter/perc között szabályozható (DE-1 S/DE-2 SW);

Oxigénkoncentráció: 30–90%

Nebulizálási (porlasztási) sebesség: ≥0,2 ml/perc (csak a DE-1 SW/DE-2SW esetében)

Oxigén kimeneti nyomása: 20–70 kPa Szén-dioxid: a megadott módszer szerinti teszten megfelelt

Szén-monoxid: a megadott módszer szerinti teszten megfelelt

pH-érték: a megadott módszer szerinti teszten megfelelt

Jellemzés: színtelen, szagtalan gáz; az égést táplálja

Negatív oxigénion: ≥8 000 000/cm3

Hangszóró: 0,5 W / 8 Ω

Üzemidő: legfeljebb 180 perc alkalmanként

Zajszint működés közben: ≤45 dB („A” súlyozás szerint)

Elektromos besorolás: II. osztály

Méretek: 350 mm x 191 mm x 315 mm

Üres tömeg: 6,7 kg (DE-1S/DE-2SW); 

Normál üzemeltetési körülmények

Környezeti hőmérséklet-tartomány: +5 °C – +40 °C. Relatív páratartalom tartomány: ≤80%

Ha a készülék 5 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten volt, akkor a használata előtt legalább négy óra időtartamra szobahőmérsékletű körülmények közé kell helyezni
 

Hogyan segít az oxigén koncentrátor?

Extra oxigén adásával a tüdőbetegségek könnyebben viselhetők, szinten tarthatók, esetleg az állapot romlásának megelőzése vagy folyamata lassítható, nem csak korona vírus járvány esetén.

Az oxigén koncentrátor mindaddig tud segíteni, amíg a beteg aktív légvételre képes. Amikor állapotromlást tapasztalunk, mely veszélyeztetné az oxigén aktív felvételét, úgy kérjék egészségügyi intézet (kórház, klinika) segítségét. 

Az oxigén koncentrátor nem lélegeztetőgép. A különbség az aktív légzésben rejlik. Míg az oxigén koncentrátorból folyamatosan áramlik az oxigén a beteg felé, ezért a készülék mellett feltételeznünk kell a paciens oldaláról aktív belégzést, addig a lélegeztetőgép képes pótolni öntudatlan (kómában, vagy mélyaltatásban lévő) beteg esetén is a légzést és a mellkas mechanikai munkáját, és a magasabb nyomású területről az alacsonyabb nyomású terület felé áramoltatni az oxigént. Emellett a lélegeztetőgépek egyéb funkciókkal is felszereltek, például gyógyszer adagoló pumpával, EKG-val, szaturáció figyelővel és egyéb létfontosságú funkciókat és paramétereket monitorozó egységekkel.

  • Az oxigén elengedhetetlen a sejtregenerációs folyamatokhoz, az új és egészséges sejtek termelődéséhez, az oxigén megköti továbbá a szabad gyököket, segítve ezzel az immunrendszer működését.
  • A tüdőt érintő betegségek esetén (pl. COPD, fibrózis stb.) az oxigénterápia hozzájárul a vérben keringő oxigén tartalmának növeléséhez, ezáltal biztosítva a szükséges oxigén mennyiségét a sejtjeink számára, mellyel számos – a betegség által előidézett - tünet (légszomj, nehézlégzés, diszkomfort érzés, életminőségbeli problémák, fizikai aktivitás csökkenés, alvászavarok) jelentősen csökkenthető.
  • Tumoros betegek esetén kiemelt fontosságú, mert sok tumorszövettípus anaerob (oxigénmentes) környezetben tud fejlődni és szaporodni, ezért extra oxigén szervezetünkbe történő juttatásával oxigéndús környezetet tudunk teremteni sejtjeink számára, mely nem kedvez a tumorsejteknek.
  • A legtöbb fejfájás agyi vérkeringési zavar következtében jön létre, hihetetlenül hangzik, de az agyi ereken átáramló vér mennyisége ilyenkor 25%-kal csökken (ezáltal az oxigén molekulák száma is), így az agy oxigén ellátása is hiányt szenved, ekkor elálmosodunk, zavarttá válunk, szédülünk, koncentrációs képességünk csökken.
  • Sport vagy testmozgás közben a szervezet nagyon gyorsan felhasználja a rendelkezésére álló oxigént, és a fokozott teljesítmény fenntartásához további energiaforrásokra van szüksége. Ha a vérben már nincs elegendő oxigén, a sejtek átállnak oxigénmentes (anaerob) anyagcsere üzemmódra. Ilyenkor savas erjedéssel bontják le a cukrot elégetés helyett. Ez az erjedés egy anaerob környezetben zajlik, mely felborítja a sejt normális anyagcsere folyamatait és tejsav termelődik. A tejsav lebontása a májban történik szintén oxigén jelenlétében. Tehát minden anyagcserefolyamatnak az oxigén az alfája és az omegája.

Amikor a szervezet hozzájut a szükséges mennyiségű oxigénhez, annak hatásai azonnal érezhetővé válnak. Nő az energiaszint, javul az anyagcsere, az idegrendszer állapota, szellemi tevékenység produktívabbá válik, ezáltal a kedélyállapot is üdébb lesz. Felfrissültséget és lendületet fog tapasztalni. Önmagában már ezáltal növekedni fog a teljesítménye, legyen szó akár sportról, akár szellemi munkáról.


Termékspecifikációk, leírások

ce-koncentrator.pdf
oxigen-koncentrator-a5.pdf
oxigen-koncentrator-szines-a4.pdf


Termék jellemzők

Készülék súlya:6.7 kg
Méret:350 mm x 191 mm x 315 mm
Teljesítmény:120 VA
Egységcsomag súlya:10 kgKapcsolódó termékek


AlpenAir oxigén spray - 10 l
4 800 Ft   4 560 Ft + Áfa
(bruttó 5 791 Ft ) -5 %  
Raktáron
 db  
Pulzus és véroxigén szint mérő (pulse oximeter), OLED - 1x
2 900 Ft + Áfa
(bruttó 3 683 Ft )
Raktáron
 db  
Pulzus és véroxigén szint mérő (pulse oximeter) - 1x
1 900 Ft + Áfa
(bruttó 2 413 Ft )
Raktáron
 db  
Légszűrő DEDAKJ oxigénkoncentrátorhoz - 15x25 mm
1 400 Ft + Áfa
(bruttó 1 778 Ft )
Raktáron
 db  

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le az újdonságokról!